Home

Dagenham priemiesčio Becontree rajono gatvės atnaujinimo projekto planus kuria pati bendruomenė.

„DIY Porter Lodge“ – tai „Sustrans“ vykdoma iniciatyva. Labdaros organizacija „Sustrans“ skatina tvaresnius keliavimo įpročius. Jos veiklą finansuoja Barking ir Dagenham taryba (angl. Barking and Dagenham Council).

Ją sudaro Becontree rajone gyvenantys tėvai, vaikai ir jauni žmonės, verslininkai ir Roding pradinė mokykla. Taryba išrinko keturias vietas, kurioms atnaujinimo reikia labiausiai: Gale gatvės ir Rugby kelio sankirta, Porter alėja, Cannington gatvė ir Wykeham parkas.

Pastaruosius dvylika mėnesių taryba dalyvavo įvairiuose renginiuose, į kuriuos susirinkdavo daugiau kaip 350 žmonių, mėgindama išsiaiškinti, ką gyventojai norėtų pakeisti savo kaimynystėje. Buvo keliami klausimai dėl nelygių šaligatvių, autobusų maršrutų, šiukšliadėžių vietų, šunų keliamos netvarkos, gatvės suolelių ir nesaugių perėjų.

Gyventojai dalyvavo pasitarimuose ir kartu su miesto projektuotojais kūrė modelį ir brėžinius, atspindinčius norimus gatvių ir viešųjų erdvių pakeitimus, įskaitant trumpesnes perėjas bei daugiau viešųjų vietų, kuriose būtų galima pasėdėti.

Iš viso gyventojų sumanymams pasirinktose vietose (esančiose Porters alėjos pietinėje dalyje ir Becontree šiaurinėje dalyje) įgyvendinti bus skirta 300 000 svarų. Pagrindinis tikslas – atlikti pakeitimus ir tokiu būdu pagerinti rajono būklę, paverčiant jį saugesniu ir patrauklesniu. Ilgalaikis tikslas – sukurti aplinką, kuri būtų labiau pritaikyta kasdieniniam pasivaikščiojimui bei pasivažinėjimui dviračiais.

„DIY Porters Lodge“ koordinatorė iš „Sustrans“, Phillippa Banister, sakė: „Tai iš tiesų įdomus projektas, kurio metu gyventojai patys imasi veiksmų, kad jų rajonas pasikeistų ir mato, kaip šie pokyčiai vyksta! Dar nevėlu prisijungti: ieškome gyventojų, kurie norėtų pagrąžinti savo rajoną. Jei tai tu, būtinai susisiek!“

Tvarkymosi darbai vyks lapkričio 30 d. (šeštadienį) nuo 11 iki 16 valandos Rugby kelyje. Įrankiais ir pyragu bus pasirūpinta!

Jei „DIY Porters Lodge“ renginį norėtumėte surengti Lietuvos bendruomenėje, susisiekite. Taip pat susisiekite, jei norite išmokti važiuoti dviračiu, prisijungti prie vaikščiotojų ar dviratininkų grupės. Mums jūsų požiūris į kaimynystę ir patirtis yra svarbi.

Daugiau informacijos jums suteiks Phillippa Banister, telefonu 07789653888 arba el. paštu phillippa.banister@sustrans.org.uk. Taip pat galite apsilankyti „DIY Porter Lodge“ „Facebook“ tinklapyje arba adresu http://www.diyporterslodge.wordpress.com.

Leave a comment